Mercedes-AMG GLA 45 4Matic+

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 285 kW (387 КС) / 6500
Вртежен момент 480 Nm при 4750 min-1
Должина 4436 mm
Ширина 1849 mm
Висина 1588 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 143 mm
Багажник 435 L
Багажник max 1430 L
Тежина на празно возило 1745 kg
Дозволена тежина 2270 kg
Носивост 525 kg
Приколка со сопирачки 1500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/50R19
Забрзување 0-100 km/h 4.4 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 11.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 7.7 L
Потрошувачка просек NEDC 9.1 L
Потрошувачка просек WLTP 9.4 L
Емисија СО2 WLTP 214 g
Резервоар 51L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост