Mercedes-AMG G 63

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 3982 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 430 kW (585 КС) / 6000
Вртежен момент 850 Nm при 2500 min-1
Должина 4676 mm
Ширина 1984 mm
Висина 1969 mm
Растојание меѓу оски 2890 mm
Растојание од подлога 266 mm
Круг на вртење 13.6 m
Багажник 667 L
Багажник max 1941 L
Тежина на празно возило 2560 kg
Дозволена тежина 3200 kg
Носивост 640 kg
Приколка со сопирачки 3500 kg
Каросерија Теренец
Број на врати 5
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 275/50R20
Забрзување 0-100 km/h 4.5 s
Највисока брзина 220 km/h
Потрошувачка во град NEDC 17.1 L
Потрошувачка на пат NEDC 12.9 L
Потрошувачка просек NEDC 14.4 L
Потрошувачка просек WLTP 16.4 L
Емисија СО2 WLTP 373 g
Резервоар 100L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост