Mercedes-AMG EQS 53 4Matic

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 484 kW (658 КС)
Вртежен момент 950 Nm
Должина 5223 mm
Ширина 1926 mm
Висина 1518 mm
Растојание меѓу оски 3210 mm
Растојание од подлога 139 mm
Круг на вртење 12.1 m
Багажник 610 L
Багажник max 1770 L
Тежина на празно возило 2700 kg
Дозволена тежина 3225 kg
Носивост 525 kg
Приколка со сопирачки 750 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Висока (пр S-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 275/40R21
Забрзување 0-100 km/h 3.8 s
Највисока брзина 220 km/h
Потрошувачка просек WLTP 21,4 kWh/100 km L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 569 km
Досег при возење на струја во град 571 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 108,4 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 600 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 11,0 kW), 300 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 22,0 kW); 80%: 31 min. (DC станица 170,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 210 km/h
Сериска опременост