Mercedes-AMG EQE SUV 53 4Matic

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 460 kW (625 КС)
Вртежен момент 950 Nm
Должина 4879 mm
Ширина 1940 mm
Висина 1672 mm
Растојание меѓу оски 3030 mm
Растојание од подлога 154 mm
Круг на вртење 12,3 m
Багажник 520 L
Багажник max 1675 L
Тежина на празно возило 2615 kg
Дозволена тежина 3195 kg
Носивост 580 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 275/40R21
Забрзување 0-100 km/h 3,7 s
Највисока брзина 240 km/h
Потрошувачка просек WLTP 23.2 kWh/100 km L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 451 km
Досег при возење на струја во град 495 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 90,6 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 495 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 11,0 kW), 255 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 22,0 kW); 80%: 32 min. (DC станица 170,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 210 km/h
Сериска опременост