Mercedes-AMG EQE 53 4Matic

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 460 kW (625 КС)
Вртежен момент 950 Nm
Должина 4964 mm
Ширина 1961 mm
Висина 1492 mm
Растојание меѓу оски 3120 mm
Круг на вртење 12,4 m
Багажник 430 L
Тежина на празно возило 2540 kg
Дозволена тежина 3095 kg
Носивост 555 kg
Приколка со сопирачки 750 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 265/40R20, 295/35R20
Забрзување 0-100 km/h 3,5 s
Највисока брзина 220 km/h
Потрошувачка просек WLTP 20.3 kWh/100 km L
Емисија СО2 WLTP 0 g
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 504 km
Досег при возење на струја во град 532 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 90,6 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 495 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 11,0 kW), 255 min. (AC 3-фазен ѕиден полнач/станица 22,0 kW); 80%: 32 min. (DC станица 170,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 220 km/h
Сериска опременост