Mercedes-AMG E 63 S 4Matic

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 3982 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 450 kW (612 КС) / 5500
Вртежен момент 850 Nm при 2500 min-1
Должина 4984 mm
Ширина 1852 mm
Висина 1460 mm
Растојание меѓу оски 2939 mm
Растојание од подлога 127 mm
Круг на вртење 12.5 m
Багажник 540 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 2010 kg
Дозволена тежина 2555 kg
Носивост 545 kg
Приколка со сопирачки 1900 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 265/35R20ZR, 295/30R20ZR
Забрзување 0-100 km/h 3.4 s
Највисока брзина 300 km/h
Потрошувачка во град NEDC 15.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 9.3 L
Потрошувачка просек NEDC 11.6 L
Потрошувачка просек WLTP 12 L
Емисија СО2 WLTP 273 g
Резервоар 66L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост