Mercedes-AMG E 53 4Matic

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 2999 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 336 kW (457 КС) / 5500
Вртежен момент 520 Nm при 1800 min-1
Должина 4953 mm
Ширина 1852 mm
Висина 1447 mm
Растојание меѓу оски 2939 mm
Растојание од подлога 114 mm
Круг на вртење 12.5 m
Багажник 540 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1950 kg
Дозволена тежина 2495 kg
Носивост 545 kg
Приколка со сопирачки 1900 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/40R19Y, 275/35R19Y
Забрзување 0-100 km/h 4.5 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 11.4 L
Потрошувачка на пат NEDC 6.8 L
Потрошувачка просек NEDC 8.5 L
Потрошувачка просек WLTP 9.3 L
Емисија СО2 WLTP 211 g
Резервоар 66L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост