Mercedes-AMG CLA Shooting Brake 45 S 4Matic+

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 310 kW (421 КС) / 6750
Вртежен момент 500 Nm при 5000 min-1
Должина 4693 mm
Ширина 1857 mm
Висина 1415 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 95 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 505 L
Багажник max 1370 L
Тежина на празно возило 1705 kg
Дозволена тежина 2175 kg
Носивост 470 kg
Приколка со сопирачки 1500 kg
Каросерија Комби
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/35R19
Забрзување 0-100 km/h 4 s
Највисока брзина 270 km/h
Потрошувачка во град NEDC 10.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 7.1 L
Потрошувачка просек NEDC 8.4 L
Потрошувачка просек WLTP 8.6 L
Емисија СО2 WLTP 194 g
Резервоар 51L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост