Mercedes-AMG CLA Shooting Brake 45 4Matic+

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 285 kW (388 КС) / 6500
Вртежен момент 480 Nm при 4745 min-1
Должина 4693 mm
Ширина 1857 mm
Висина 1409 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 89 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 505 L
Багажник max 1370 L
Тежина на празно возило 1690 kg
Дозволена тежина 2175 kg
Носивост 485 kg
Приколка со сопирачки 1500 kg
Каросерија Комби
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/40R18
Забрзување 0-100 km/h 4.1 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 10.3 L
Потрошувачка на пат NEDC 7 L
Потрошувачка просек NEDC 8.2 L
Потрошувачка просек WLTP 8.3 L
Емисија СО2 WLTP 189 g
Резервоар 51L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост