Mercedes-AMG CLA Shooting Brake 35 4Matic+

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 225 kW (306 КС) / 5800
Вртежен момент 400 Nm при 3000 min-1
Должина 4695 mm
Ширина 1830 mm
Висина 1405 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 83 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 505 L
Багажник max 1370 L
Тежина на празно возило 1620 kg
Дозволена тежина 2155 kg
Носивост 535 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Комби
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/40R18
Забрзување 0-100 km/h 4.9 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 9.4 L
Потрошувачка на пат NEDC 6.1 L
Потрошувачка просек NEDC 7.4 L
Потрошувачка просек WLTP 7.8 L
Емисија СО2 WLTP 177 g
Резервоар 51L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост