Mercedes-AMG CLA 45 4Matic+

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 285 kW (388 КС) / 6500
Вртежен момент 480 Nm при 4745 min-1
Должина 4693 mm
Ширина 1857 mm
Висина 1407 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 87 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 460 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1660 kg
Дозволена тежина 2145 kg
Носивост 485 kg
Приколка со сопирачки 1500 kg
Каросерија Купе
Број на врати 4
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/40R18
Забрзување 0-100 km/h 4.1 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 10.6 L
Потрошувачка на пат NEDC 6.7 L
Потрошувачка просек NEDC 8.2 L
Потрошувачка просек WLTP 8.5 L
Емисија СО2 WLTP 194 g
Резервоар 51L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост