Mercedes-AMG A 45 S 4Matic+

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 310 kW (421 КС) / 6750
Вртежен момент 500 Nm при 5000 min-1
Должина 4445 mm
Ширина 1850 mm
Висина 1412 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 97 mm
Круг на вртење 11 m
Багажник 370 L
Багажник max 1210 L
Тежина на празно возило 1635 kg
Дозволена тежина 2100 kg
Носивост 465 kg
Приколка со сопирачки 1500 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/35R19
Забрзување 0-100 km/h 3.9 s
Највисока брзина 270 km/h
Потрошувачка просек WLTP 8,9 L
Емисија СО2 WLTP 203 g
Резервоар 51L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост