Mercedes-AMG A 45 4Matic+

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 285 kW (388 КС) / 6500
Вртежен момент 480 Nm при 4745 min-1
Должина 4445 mm
Ширина 1850 mm
Висина 1407 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 94 mm
Круг на вртење 11 m
Багажник 370 L
Багажник max 1210 L
Тежина на празно возило 1620 kg
Дозволена тежина 2100 kg
Носивост 480 kg
Приколка со сопирачки 1500 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 245/40R18
Забрзување 0-100 km/h 4 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 10.3 L
Потрошувачка на пат NEDC 7.1 L
Потрошувачка просек NEDC 8.3 L
Потрошувачка просек WLTP 8.3 L
Емисија СО2 WLTP 189 g
Резервоар 51L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост