Mercedes-AMG A 35 4Matic+

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 225 kW (306 КС) / 5800
Вртежен момент 400 Nm при 3000 min-1
Должина 4436 mm
Ширина 1796 mm
Висина 1405 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 81 mm
Круг на вртење 11 m
Багажник 370 L
Багажник max 1210 L
Тежина на празно возило 1555 kg
Дозволена тежина 2055 kg
Носивост 500 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/40R18
Забрзување 0-100 km/h 4.7 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка просек WLTP 8,3 L
Емисија СО2 WLTP 188 g
Резервоар 51L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост