Mercedes-AMG A 35 4Matic+ Sedan

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 225 kW (306 КС) / 5800
Вртежен момент 400 Nm при 3000 min-1
Должина 4549 mm
Ширина 1796 mm
Висина 1446 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 104 mm
Круг на вртење 11 m
Багажник 405 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1570 kg
Дозволена тежина 2080 kg
Носивост 510 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/40R18
Забрзување 0-100 km/h 4.8 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 9.3 L
Потрошувачка на пат NEDC 6 L
Потрошувачка просек NEDC 7.2 L
Потрошувачка просек WLTP 7.8 L
Емисија СО2 WLTP 177 g
Резервоар 51L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост