Mazda 3 Sedan X180 GT

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1998 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 132 kW (180 КС) / 6000
Вртежен момент 224 Nm при 3000 min-1
Должина 4660 mm
Ширина 1795 mm
Висина 1440 mm
Растојание меѓу оски 2725 mm
Растојание од подлога 158 mm
Круг на вртење 10.6 m
Багажник 450 L
Багажник max 1138 L
Тежина на празно возило 1480 kg
Дозволена тежина 1927 kg
Носивост 447 kg
Приколка со сопирачки 1300 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 8.2 s
Највисока брзина 216 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.2 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.1 L
Потрошувачка просек NEDC 4.5 L
Емисија СО2 WLTP 102 g
Резервоар 51L
Гаранција на возило 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост