Mazda 3 G150 Plus

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1998 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 110 kW (150 КС) / 6000
Вртежен момент 213 Nm при 4000 min-1
Должина 4460 mm
Ширина 1795 mm
Висина 1435 mm
Растојание меѓу оски 2725 mm
Растојание од подлога 158 mm
Круг на вртење 10.6 m
Багажник 351 L
Багажник max 1026 L
Тежина на празно возило 1349 kg
Дозволена тежина 1875 kg
Носивост 526 kg
Приколка со сопирачки 1300 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Забрзување 0-100 km/h 9.1 s
Највисока брзина 206 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6.2 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.5 L
Потрошувачка просек NEDC 5.1 L
Емисија СО2 WLTP 116 g
Резервоар 51L
Гаранција на возило 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост