M340ix (AT)

Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 2998 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 275 kW (374 КС) / 5500
Вртежен момент 500 Nm при 1900 min-1
Должина 4713 mm
Ширина 1827 mm
Висина 1440 mm
Растојание меѓу оски 2851 mm
Растојание од подлога 130 mm
Круг на вртење 12 m
Багажник 480 L
Тежина на празно возило 1810 kg
Дозволена тежина 2245 kg
Носивост 510 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/45R18, 255/40R18
Забрзување 0-100 km/h 4.4 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 9 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.9 L
Потрошувачка просек NEDC 7 L
Потрошувачка просек WLTP 8.2 L
Емисија СО2 WLTP 188 g
Резервоар 59L
Сериска опременост