M235ix Gran Coupe

Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1998 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 225 kW (306 КС) / 5000
Вртежен момент 450 Nm при 1800 min-1
Должина 4526 mm
Ширина 1800 mm
Висина 1420 mm
Растојание меѓу оски 2670 mm
Растојание од подлога 152 mm
Круг на вртење 11.4 m
Багажник 430 L
Багажник max -0 L
Тежина на празно возило 1645 kg
Дозволена тежина 2105 kg
Носивост 535 kg
Приколка со сопирачки -0 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/40R18
Забрзување 0-100 km/h 4.9 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 8.1 L
Потрошувачка на пат NEDC 6 L
Потрошувачка просек NEDC 6.7 L
Потрошувачка просек WLTP 7.8 L
Емисија СО2 WLTP 177 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило -0 год
Гаранција на лак -0 год
Гаранција од корозија -0 год
Сериска опременост