Lexus NX 350h

Мотор Хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Безстепен, CVT
Број на степени - ст.
Работна зафатнина 2487 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 140 kW (190 КС) / 6000
Вртежен момент 239 Nm при 4300 min-1
Должина 4660 mm
Ширина 1865 mm
Висина 1660 mm
Растојание меѓу оски 2690 mm
Растојание од подлога 185 mm
Круг на вртење 11.6 m
Багажник 545 L
Багажник max 1436 L
Тежина на празно возило 1790-1870 kg
Дозволена тежина 2380 kg
Носивост - kg
Приколка со сопирачки 1500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми -
Забрзување 0-100 km/h 7.7 s
Највисока брзина 200 km/h
Потрошувачка просек WLTP 5.9 L
Емисија СО2 WLTP 133 g
Резервоар 55L
Гаранција на возило 10 год
Сериска опременост