Leapmotor T03

Leapmotor T03

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Напред
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 80 kW (109 КС)
Вртежен момент 158 Nm
Должина 3620 mm
Ширина 1652 mm
Висина 1577 mm
Растојание меѓу оски 2400 mm
Багажник 210 L
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Мини (пр Aygo)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 165/65 R15
Забрзување 0-100 km/h 12.1 s
Гаранција на возило 6 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 280 km
Досег при возење на струја во град 417 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 41 kWh
Моќност на вграден полнач 6,6 kW
Моќност на електромотор напред 80 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 158 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 30-80% на брз полнач: 36 min. , на бавен полнач (7 kW): 3,5h
Највисока брзина при возење на струја - km/h
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Аларм
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Дигитални инструменти
 • Задна камера
 • Кожа на волан
 • ЛЕД предни светла
 • Паркинг сензори - камера за назад
 • Паркинг сензори - напред и назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Сончев кров
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Централна брава со далечинска команда