Land Rover Discovery Sport P300e AWD S

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1497 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 147 kW (200 КС) / - min-1
Вртежен момент 540 Nm при - min-1
Должина 4597 mm
Ширина 1894 mm
Висина 1727 mm
Растојание меѓу оски 2741 mm
Растојание од подлога 212 mm
Круг на вртење 11.8 m
Багажник 541 L
Багажник max 1698 L
Тежина на празно возило 2168 kg
Дозволена тежина 2750 kg
Носивост 582 kg
Приколка со сопирачки 1600 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/60R18
Забрзување 0-100 km/h 6.6 s
Највисока брзина 209 km/h
Потрошувачка просек WLTP 1.7 L
Емисија СО2 WLTP 37 g
Резервоар 57L
Гаранција на возило 5 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 6 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 57 km
Досег при возење на струја во град 69 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 12,7 kWh
Моќност на вграден полнач 2,3 kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад 80 kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 402 min. (AC Schuko 2,3 kW), 192 min. (AC 1-фазен ѕиден полнач/станица 4,6 kW), 132 min. (AC 1-фазен ѕиден полнач/станица 7,0 kW); 80%: 30 min. (DC станица 32,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 135 km/h
Сериска опременост