Land Rover Discovery Sport P300e AWD Dynamic SE

Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 57 km
Досег при возење на струја во град 69 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 12,7 kWh
Моќност на вграден полнач 2,3 kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад 80 kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 402 min. (AC Schuko 2,3 kW), 192 min. (AC 1-фазен ѕиден полнач/станица 4,6 kW), 132 min. (AC 1-фазен ѕиден полнач/станица 7,0 kW); 80%: 30 min. (DC станица 32,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 135 km/h
Сериска опременост