Land Rover Discovery Sport P200 AWD S

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1997 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 147 kW (200 КС) / 5500 min-1
Вртежен момент 320 Nm при 1200 min-1
Должина 4597 mm
Ширина 1894 mm
Висина 1727 mm
Растојание меѓу оски 2741 mm
Растојание од подлога 212 mm
Круг на вртење 11.8 m
Багажник 541 L
Багажник max 1698 L
Тежина на празно возило 1901 kg
Дозволена тежина 2550 kg
Носивост 649 kg
Приколка со сопирачки 2000 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/60R18
Забрзување 0-100 km/h 8.9 s
Највисока брзина 207 km/h
Потрошувачка просек WLTP 9.6 L
Емисија СО2 WLTP 217 g
Резервоар 67L
Гаранција на возило 5 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 6 год
Сериска опременост