Land Rover Discovery D250 AWD S

Мотор Дизел, благ хибрид
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 2996 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 183 kW (249 КС) / 4000 min-1
Вртежен момент 570 Nm при 1250 min-1
Должина 4956 mm
Ширина 2073 mm
Висина 1846 mm
Растојание меѓу оски 2923 mm
Растојание од подлога 283 mm
Круг на вртење 12.8 m
Багажник 986 L
Багажник max 2061 L
Тежина на празно возило 2391 kg
Дозволена тежина 3080 kg
Носивост 689 kg
Приколка со сопирачки 3500 kg
Каросерија Теренец
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 255/55R20
Забрзување 0-100 km/h 8.1 s
Највисока брзина 194 km/h
Потрошувачка просек WLTP 8.6 L
Емисија СО2 WLTP 224 g
Резервоар 89L
Гаранција на возило 5 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 6 год
Сериска опременост