Land Rover Defender 90 P300 AWD X-Dynamic SE

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1997 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 221 kW (300 КС) / 5500 min-1
Вртежен момент 400 Nm при 1500 min-1
Должина 4323 mm
Ширина 2008 mm
Висина 1974 mm
Растојание меѓу оски 2587 mm
Растојание од подлога 226 mm
Круг на вртење 12 m
Багажник 297 L
Багажник max 1263 L
Тежина на празно возило 2149 kg
Дозволена тежина 2910 kg
Носивост 761 kg
Приколка со сопирачки 3500 kg
Каросерија Теренец
Број на врати 3
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 255/60R20
Забрзување 0-100 km/h 7.1 s
Највисока брзина 191 km/h
Потрошувачка просек WLTP 10.7 L
Емисија СО2 WLTP 243 g
Резервоар 90L
Гаранција на возило 5 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 6 год
Сериска опременост