Land Rover Defender 90 D200 AWD S

Мотор Дизел, благ хибрид
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 2997 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 147 kW (200 КС) / 4000 min-1
Вртежен момент 500 Nm при 1250 min-1
Должина 4323 mm
Ширина 2008 mm
Висина 1974 mm
Растојание меѓу оски 2587 mm
Растојание од подлога 226 mm
Круг на вртење 12 m
Багажник 297 L
Багажник max 1263 L
Тежина на празно возило 2316 kg
Дозволена тежина 2970 kg
Носивост 654 kg
Приколка со сопирачки 3500 kg
Каросерија Теренец
Број на врати 3
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 255/65R19
Забрзување 0-100 km/h 9.8 s
Највисока брзина 175 km/h
Потрошувачка просек WLTP 8.9 L
Емисија СО2 WLTP 233 g
Резервоар 89L
Гаранција на возило 5 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 6 год
Сериска опременост