Kia XCeed 1.6 GDI Plug-in Hybrid DCT6

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1580 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 77 kW (105 КС) / 5700 min-1
Вртежен момент 147 Nm при 4000 min-1
Должина 4395 mm
Ширина 1826 mm
Висина 1495 mm
Растојание меѓу оски 2650 mm
Растојание од подлога 172 mm
Круг на вртење 10,6 m
Багажник 291 L
Багажник max 1243 L
Тежина на празно возило 1519 kg
Дозволена тежина 2030 kg
Носивост 511 kg
Приколка со сопирачки 1300 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 11,0 s
Највисока брзина 193 km/h
Потрошувачка просек WLTP 1,4 L
Емисија СО2 WLTP 32 g
Резервоар 37L
Гаранција на возило 7 год
Гаранција на лак 5 год
Гаранција од корозија 12 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 48 km
Досег при возење на струја во град 59 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 8,9 kWh
Моќност на вграден полнач - kW
Моќност на електромотор напред 45 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 170 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 165 min. (1-фазен ѕиден полнач/станица за полнење 3,3 kW
Највисока брзина при возење на струја 120 km/h
Сериска опременост