Kia Niro EV

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Напред
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Работна зафатнина - ccm
Број на цилиндри - цил.
Моќност 150 kW (204 КС) / 6000 - 9000 min-1
Вртежен момент 255 Nm од 0 до 6000 min-1
Должина 4420 mm
Ширина 1825 mm
Висина 1570 mm
Растојание меѓу оски 2720 mm
Растојание од подлога 150 mm
Круг на вртење 10,6 m
Багажник 475 L
Багажник max 1392 L
Тежина на празно возило 1757 kg
Дозволена тежина 2200 kg
Носивост 443 kg
Приколка со сопирачки 750 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/55R17W
Забрзување 0-100 km/h 7,8 s
Највисока брзина 167 km/h
Потрошувачка во град WLTP 12,3 kWh/100 km L
Потрошувачка просек WLTP 16,2 kWh/100 km L
Резервоар -L
Гаранција на возило 7 год
Гаранција на лак 5 год
Гаранција од корозија 12 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 460 km
Досег при возење на струја во град 604 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 64,8 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред 150 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 255 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 9h 25min. (полнач 1-фазен 7,2 kW), 6h 20min. (полнач 3-фазен 10,5 kW), 65 min (брз полнач 50 kW), 45 min (брз полнач 80 kW
Највисока брзина при возење на струја 167 km/h
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Автоматско долго светло
 • Амбиентално осветлување
 • Багажник со самостојно отворање
 • Безжично полнење телефон
 • Воздушна перница за колена на возач
 • Воздушна перница меѓу предни седишта
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Греење на волан
 • Греење на предни седишта
 • Дигитални инструменти
 • Затемнети задни стакла
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • Кровни шини
 • ЛЕД задни светла
 • ЛЕД предни светла - сите функции
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Навигација
 • Паркинг сензори - камера за назад
 • Паркинг сензори - напред и назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Патосници
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Полу – автопилот
 • Потпирач за раце назад
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување за возило во мртов агол
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање замор
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Пристап и старт без клуч
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Систем за следење лента
 • Стартување на мотор на копче
 • Темпомат – приспособлив
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда