Jeep Renegade 1.3 GSE 150 HP FWD DDCT Longitude

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1332 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 110 kW (150 КС) / 5500
Вртежен момент 270 Nm при 1550 min-1
Должина 4236 mm
Ширина 1805 mm
Висина 1667 mm
Растојание меѓу оски 2570 mm
Растојание од подлога 161 mm
Круг на вртење 11,07 m
Багажник 351 L
Багажник max 1297 L
Тежина на празно возило 1395 kg
Дозволена тежина 1900 kg
Носивост 505 kg
Приколка со сопирачки 1450 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/65R16
Забрзување 0-100 km/h 9.8 s
Највисока брзина 203 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.4 L
Потрошувачка просек NEDC 5.9 L
Потрошувачка во град WLTP 7.8 L
Потрошувачка на пат WLTP 7.1 L
Потрошувачка просек WLTP 6.5 L
Емисија СО2 WLTP 149 g
Резервоар 48L
Гаранција на возило 4 год
Гаранција на лак 2 год
Гаранција од корозија 7 год
Сериска опременост
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - мануелен
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • Кожа на волан
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Паркинг сензори - назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце напред
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда