Jeep Compass 1.3 T4 130 MT FWD Longitude

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1332 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 96 kW (130 КС) / 4750
Вртежен момент 270 Nm при 1560 min-1
Должина 4404 mm
Ширина 1819 mm
Висина 1629 mm
Растојание меѓу оски 2636 mm
Растојание од подлога 198 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 438 L
Багажник max 1387 L
Тежина на празно возило 1505 kg
Дозволена тежина 1965 kg
Носивост 460 kg
Приколка со сопирачки 1825 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/65R16
Забрзување 0-100 km/h 10.3 s
Највисока брзина 192 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.4 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.7 L
Потрошувачка просек NEDC 5.7 L
Потрошувачка во град WLTP 8.6 L
Потрошувачка на пат WLTP 7 L
Потрошувачка просек WLTP 6.7 L
Емисија СО2 WLTP 152 g
Резервоар 55L
Гаранција на возило 4 год
Гаранција на лак 2 год
Гаранција од корозија 7 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Аларм
 • Безжично полнење телефон
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • Кожа на волан
 • Кровни шини
 • ЛЕД задни светла
 • ЛЕД предни светла
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Паркинг сензори - камера за назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Патосници
 • Потпирач за раце назад
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање замор
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Пристап и старт без клуч
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда