Jaguar F-Type Coupe P450 RWD Limited Edition

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 5000 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 331 kW (450 КС) / 6000 min-1
Вртежен момент 580 Nm при 2500 min-1
Должина 4470 mm
Ширина 1923 mm
Висина 1311 mm
Растојание меѓу оски 2622 mm
Растојание од подлога 100 mm
Круг на вртење 11 m
Багажник 336 L
Тежина на празно возило 1781 kg
Дозволена тежина 2050 kg
Носивост 269 kg
Каросерија Купе
Број на врати 3
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 2
Димензија на гуми 255/35R20ZR, 295/30R20ZR
Забрзување 0-100 km/h 4.6 s
Највисока брзина 285 km/h
Потрошувачка просек WLTP 10.5 L
Емисија СО2 WLTP 240 g
Резервоар 70L
Гаранција на возило 5 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 6 год
Сериска опременост