Jaguar F-TYPE Coupe 5.0 V8 575HP AWD A8 R

Мотор Бензин
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 5000 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 423 kW (575 КС) / 6500 min-1
Вртежен момент 700 Nm при 3500 min-1
Должина 4470 mm
Ширина 1923 mm
Висина 1311 mm
Растојание меѓу оски 2622 mm
Растојание од подлога 107 mm
Круг на вртење 11.0 m
Багажник 336 L
Тежина на празно возило 1855 kg
Дозволена тежина 2150 kg
Носивост 295 kg
Каросерија Купе
Број на врати 3
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 2
Димензија на гуми 265/35R20, 305/30R20
Забрзување 0-100 km/h 3.7 s
Највисока брзина 300 km/h
Потрошувачка во град NEDC 15.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 8.3 L
Потрошувачка просек NEDC 11.2 L
Потрошувачка просек WLTP 10.7 L
Емисија СО2 WLTP 243 g
Резервоар 70L
Гаранција на возило 5 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 6 год
Сериска опременост
 • Аларм
 • Амбиентално осветлување
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Заден поклопец со автоматско отворање
 • Задна камера
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред - автоматски
 • Кожа на волан
 • Кожени седишта
 • ЛЕД задни светла
 • ЛЕД предни светла - сите функции
 • Навигација
 • Паркинг сензори - напред и назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање замор
 • Пристап и старт без клуч
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Седишта напред со електрично нагодување
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Спортски седишта напред
 • Средишен контролен дисплеј
 • Стартување на мотор на копче
 • Темпомат – приспособлив
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда