Jaguar F-Type Convertible P300 RWD R-Dynamic

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1997 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 221 kW (300 КС) / 5500 min-1
Вртежен момент 400 Nm при 1500 min-1
Должина 4470 mm
Ширина 1923 mm
Висина 1307 mm
Растојание меѓу оски 2622 mm
Растојание од подлога 100 mm
Круг на вртење 11 m
Багажник 132 L
Тежина на празно возило 1646 kg
Дозволена тежина 1925 kg
Носивост 279 kg
Каросерија Кабриолет
Број на врати 3
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 2
Димензија на гуми 255/35R20ZR, 295/30R20ZR
Забрзување 0-100 km/h 5.9 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка просек WLTP 9.6 L
Емисија СО2 WLTP 219 g
Резервоар 63L
Гаранција на возило 5 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 6 год
Сериска опременост