Hyundai Sonata 2.5 MPI GLS Comfort

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 2497 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 132 kW (180 КС) / 6.000
Вртежен момент 232 Nm при 4000 min-1
Должина 4900 mm
Ширина 1860 mm
Висина 1445 mm
Растојание меѓу оски 2840 mm
Растојание од подлога 135 mm
Багажник 510 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1417 kg
Дозволена тежина 1980 kg
Носивост 563 kg
Приколка со сопирачки 1400 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/60R16
Забрзување 0-100 km/h 9.2 s
Највисока брзина 210 km/h
Потрошувачка во град NEDC 11.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.7 L
Потрошувачка просек NEDC 7.8 L
Резервоар 50L
Гаранција на возило 7 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Задна камера
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • Кожа на волан
 • ЛЕД задни светла
 • ЛЕД предни светла
 • Мултифункциски волан
 • Паркинг сензори - напред и назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Потпирач за раце назад
 • Потпирач за раце напред
 • Пристап и старт без клуч
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда