Hyundai i10 1.0 Comfort

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 5 ст.
Работна зафатнина 998 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 49 kW (67 КС) / 5500
Вртежен момент 96 Nm при 3750 min-1
Должина 3670 mm
Ширина 1680 mm
Висина 1480 mm
Растојание меѓу оски 2425 mm
Растојание од подлога 149 mm
Круг на вртење 9.8 m
Багажник 252 L
Багажник max 1050 L
Тежина на празно возило 921 kg
Дозволена тежина 1410 kg
Носивост 489 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Мини (пр Aygo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 175/65 R14
Забрзување 0-100 km/h 14.8 s
Највисока брзина 156 km/h
Потрошувачка просек NEDC 4.4 L
Потрошувачка просек WLTP 5 L
Емисија СО2 WLTP 101 g
Резервоар 36L
Гаранција на возило 7 год
Гаранција на лак 5 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Аларм
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - мануелен
 • Магленки напред
 • Патен компјутер
 • Прозорци – електрика - напред
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Темпомат
 • Централна брава со далечинска команда