Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 ST-Line M6

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 114 kW (155 КС) / 6000
Вртежен момент 240 Nm при 2500 min-1
Должина 4186 mm
Ширина 1805 mm
Висина 1536 mm
Растојание меѓу оски 2588 mm
Растојание од подлога 166 mm
Круг на вртење 10.3 m
Багажник 456 L
Багажник max 1216 L
Тежина на празно возило 1280 kg
Дозволена тежина 1760 kg
Носивост 480 kg
Приколка со сопирачки 1100 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/55R17
Забрзување 0-100 km/h 9 s
Највисока брзина 205 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.1 L
Потрошувачка на пат NEDC 3.9 L
Потрошувачка просек NEDC 4.4 L
Потрошувачка во град WLTP 7 L
Потрошувачка на пат WLTP 4.8 L
Потрошувачка просек WLTP 5.5 L
Емисија СО2 WLTP 125 g
Резервоар 42L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско долго светло
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Дигитални инструменти
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред - мануелен
 • Кожа на волан
 • ЛЕД задни светла
 • ЛЕД предни светла
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Навигација
 • Паркинг сензори - назад
 • Патен компјутер
 • Патосници
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување при опасност од судир
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Систем за задржување во лента
 • Спортски седишта напред
 • Средишен контролен дисплеј
 • Стартување на мотор на копче
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда