Ford Puma 1.0 EcoBoost 125 Titanium A7

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 92 kW (125 КС) / 6000
Вртежен момент 200 Nm при 1400 min-1
Должина 4186 mm
Ширина 1805 mm
Висина 1536 mm
Растојание меѓу оски 2588 mm
Растојание од подлога 166 mm
Круг на вртење 10.3 m
Багажник 456 L
Багажник max 1216 L
Тежина на празно возило 1326 kg
Дозволена тежина 1810 kg
Носивост 484 kg
Приколка со сопирачки 900 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/55R17
Забрзување 0-100 km/h 10.2 s
Највисока брзина 187 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.8 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.3 L
Потрошувачка просек NEDC 4.9 L
Потрошувачка просек WLTP 6.1 L
Емисија СО2 WLTP 138 g
Резервоар 42L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско долго светло
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред - мануелен
 • Кожа на волан
 • ЛЕД задни светла
 • ЛЕД предни светла
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Навигација
 • Паркинг сензори - назад
 • Патен компјутер
 • Патосници
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување при опасност од судир
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда