Ford Mustang Mach-E Standard Range

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Работна зафатнина - ccm
Број на цилиндри - цил.
Моќност 221 kW (301 КС)
Вртежен момент 430 Nm
Должина 4713 mm
Ширина 1881 mm
Висина 1624 mm
Растојание меѓу оски 2984 mm
Растојание од подлога 147 mm
Круг на вртење 11.6 m
Багажник 402 L
Багажник max 1420 L
Тежина на празно возило 2044 kg
Дозволена тежина 25555 kg
Носивост 511 kg
Приколка со сопирачки 750 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/60R18
Забрзување 0-100 km/h 6.9 s
Највисока брзина 180 km/h
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак - год
Гаранција од корозија 12 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 440 km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 75,7 kWh
Моќност на вграден полнач 2,8 kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад 221 kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад 430 Nm
Времетраење на полнење 100%: 1344 min. (AC 1-фазна Wallbox/Полнач 2,8 kW), 340 min. (AC 3-фазна Wallbox/Полнач 11,0 kW); 80%: 38 min. (DC Полнач 115,0 kW)
Највисока брзина при возење на струја 180 km/h
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Автоматско долго светло
 • Аларм
 • Безжично полнење телефон
 • Воздушна перница за колена на возач
 • Воздушни перници – странични – назад
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Говорни команди
 • Греење на волан
 • Греење на предни седишта
 • Дигитални инструменти
 • Затемнети задни стакла
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • ЛЕД задни светла
 • ЛЕД предни светла
 • Паркинг сензори - камера за назад
 • Паркинг сензори - напред и назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Патосници
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Полу – автопилот
 • Потпирач за раце назад
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување за возило во мртов агол
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Пристап и старт без клуч
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Систем за следење лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат – приспособлив
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда