Ford Mustang Fastback 5.0 V8 A6

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 5038 ccm
Број на цилиндри 8 цил.
Моќност 310 kW (422 КС) / -
Вртежен момент 524 Nm при - min-1
Должина 4789 mm
Ширина 1916 mm
Висина 1403 mm
Растојание меѓу оски 2720 mm
Растојание од подлога 144 mm
Круг на вртење 12.2 m
Багажник 408 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1832 kg
Дозволена тежина 2105 kg
Носивост 273 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Купе
Број на врати 2
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 255/40R19, 275/40R19
Забрзување 0-100 km/h 4.6 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 18.6 L
Потрошувачка на пат NEDC 8.2 L
Потрошувачка просек NEDC 12 L
Потрошувачка во град WLTP 20.6 L
Потрошувачка на пат WLTP 9.1 L
Потрошувачка просек WLTP 11.2 L
Емисија СО2 WLTP 281 g
Резервоар 61L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Амбиентално осветлување
 • Воздушна перница за колена на возач
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Говорни команди
 • Задна камера
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • Кожа на волан
 • Кожени седишта
 • ЛЕД задни светла
 • ЛЕД предни светла - сите функции
 • Патен компјутер
 • Патосници
 • Пристап и старт без клуч
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Седишта напред со електрично нагодување
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Сензор за дожд
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда