Ford Focus 1.0 EcoBoost 125 Connected A8

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 92 kW (125 КС) / 6000
Вртежен момент 170 Nm при 1400 min-1
Должина 4378 mm
Ширина 1825 mm
Висина 1452 mm
Растојание меѓу оски 2700 mm
Растојание од подлога 135 mm
Круг на вртење 10.7 m
Багажник 375 L
Багажник max 1354 L
Тежина на празно возило 1371 kg
Дозволена тежина 1905 kg
Носивост 534 kg
Приколка со сопирачки 1300 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 11.1 s
Највисока брзина 195 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.2 L
Потрошувачка просек NEDC 5.1 L
Потрошувачка во град WLTP 7.9 L
Потрошувачка на пат WLTP 5.1 L
Потрошувачка просек WLTP 6 L
Емисија СО2 WLTP 135 g
Резервоар 52L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Говорни команди
 • Задна камера
 • Клима уред - мануелен
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Навигација
 • Паркинг сензори - напред и назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Патосници
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце напред
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Спортски седишта напред
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда