Ford Focus 1.0 EcoBoost 100 Trend M6

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 74 kW (100 КС) / 4500
Вртежен момент 170 Nm при 1400 min-1
Должина 4378 mm
Ширина 1825 mm
Висина 1452 mm
Растојание меѓу оски 2700 mm
Растојание од подлога 135 mm
Круг на вртење 10.7 m
Багажник 375 L
Багажник max 1354 L
Тежина на празно возило 1280 kg
Дозволена тежина 1855 kg
Носивост 575 kg
Приколка со сопирачки 1100 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 12.1 s
Највисока брзина 186 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.2 L
Потрошувачка на пат NEDC 3.7 L
Потрошувачка просек NEDC 4.3 L
Потрошувачка во град WLTP 6.9 L
Потрошувачка на пат WLTP 4.6 L
Потрошувачка просек WLTP 5.4 L
Емисија СО2 WLTP 123 g
Резервоар 52L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - мануелен
 • Мултифункциски волан
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Патосници
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Темпомат
 • Централна брава со далечинска команда