Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 125 Connected DCT7

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 92 kW (125 КС) / 6000
Вртежен момент 200 Nm при 1750 min-1
Должина 4040 mm
Ширина 1735 mm
Висина 1476 mm
Растојание меѓу оски 2493 mm
Растојание од подлога 133 mm
Круг на вртење 9.8 m
Багажник 292 L
Багажник max 1093 L
Тежина на празно возило 1237 kg
Дозволена тежина 1705 kg
Носивост 468 kg
Приколка со сопирачки 1000 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 195/60R15
Забрзување 0-100 km/h 9.6 s
Највисока брзина 199 km/h
Потрошувачка во град WLTP 6.9 L
Потрошувачка на пат WLTP 4.3 L
Потрошувачка просек WLTP 5.2 L
Емисија СО2 WLTP 118 g
Резервоар 42L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Говорни команди
 • Клима уред - мануелен
 • Мултифункциски волан
 • Патен компјутер
 • Прозорци – електрика - напред
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Централна брава со далечинска команда