Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 125 Active

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 92 kW (125 КС) / 6000
Вртежен момент 210 Nm при 1750 min-1
Должина 4068 mm
Ширина 1756 mm
Висина 1495 mm
Растојание меѓу оски 2493 mm
Растојание од подлога 152 mm
Круг на вртење 10.3 m
Багажник 292 L
Багажник max 1093 L
Тежина на празно возило 1217 kg
Дозволена тежина 1685 kg
Носивост 468 kg
Приколка со сопирачки 1000 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/45R17
Забрзување 0-100 km/h 9.4 s
Највисока брзина 200 km/h
Потрошувачка во град NEDC 4.8 L
Потрошувачка на пат NEDC 3.6 L
Потрошувачка просек NEDC 4 L
Потрошувачка во град WLTP 6.5 L
Потрошувачка на пат WLTP 4.2 L
Потрошувачка просек WLTP 4.9 L
Емисија СО2 WLTP 112 g
Резервоар 42L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Говорни команди
 • Клима уред - автоматски
 • Кожа на волан
 • ЛЕД предни светла
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Паркинг сензори - назад
 • Патен компјутер
 • Потпирач за раце напред
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Спортски седишта напред
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда