Fiat Tipo SW 1.5 DCT Hybrid Tipo

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1469 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 96 kW (130 КС) при 5250/min
Вртежен момент 240 Nm при 1500 min-1
Должина 4571 mm
Ширина 1792 mm
Висина 1514 mm
Растојание меѓу оски 2638 mm
Круг на вртење 10,9 m
Багажник 550 L
Тежина на празно возило 1455 kg
Дозволена тежина 1930 kg
Носивост 475 kg
Приколка со сопирачки 1200 kg
Каросерија Комби
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R16
Забрзување 0-100 km/h 9,1 s
Највисока брзина 206 km/h
Потрошувачка во град WLTP 6,3 L
Потрошувачка на пат WLTP 4,9 L
Потрошувачка просек WLTP 5,4 L
Емисија СО2 WLTP 122 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 8 год
Сериска опременост
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - автоматски
 • Кожа на волан
 • Мултифункциски волан
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Препознавање замор
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Централна брава со далечинска команда