Fiat Tipo SW 1.4 Tipo

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1368 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 70 kW (95 КС) / 6000
Вртежен момент 127 Nm при 4500 min-1
Должина 4571 mm
Ширина 1792 mm
Висина 1515 mm
Растојание меѓу оски 2638 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 10.9 m
Багажник 550 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1360 kg
Дозволена тежина 1755 kg
Носивост 395 kg
Приколка со сопирачки 1500 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R16
Забрзување 0-100 km/h 12.6 s
Највисока брзина 185 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 6 L
Потрошувачка просек NEDC 6.6 L
Емисија СО2 WLTP 155 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 8 год
Сериска опременост
  • Воздушни перници – странични – напред
  • Воздушни перници за возач и совозач
  • Воздушни перници за глава - напред и назад
  • Клима уред - мануелен
  • Прозорци – електрика - напред
  • Радио
  • Ретровизори - електрика
  • Централна брава со далечинска команда