Fiat Tipo Sedan 1.4 City Life

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1368 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 70 kW (95 КС) / 6000
Вртежен момент 127 Nm при 4500 min-1
Должина 4532 mm
Ширина 1792 mm
Висина 1497 mm
Растојание меѓу оски 2636 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 10.9 m
Багажник 520 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1225 kg
Дозволена тежина 1650 kg
Носивост 425 kg
Приколка со сопирачки 1200 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 195/65R15
Забрзување 0-100 km/h 11.5 s
Највисока брзина 185 km/h
Потрошувачка просек WLTP 5.7 L
Емисија СО2 WLTP 132 g
Резервоар 45L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 8 год
Сериска опременост
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Затемнети задни стакла
 • Клима уред - мануелен
 • Кожа на волан
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Потпирач за раце напред
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Централна брава со далечинска команда