Fiat Tipo HB 1.0 Tipo

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 5 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 74 kW (100 КС) / 5000
Вртежен момент 190 Nm при 1500 min-1
Должина 4368 mm
Ширина 1792 mm
Висина 1495 mm
Растојание меѓу оски 2638 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 10.9 m
Багажник 440 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1315 kg
Дозволена тежина 1740 kg
Носивост 425 kg
Приколка со сопирачки 1500 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R16
Забрзување 0-100 km/h 11.8 s
Највисока брзина 192 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6.6 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.7 L
Потрошувачка просек NEDC 5.4 L
Потрошувачка просек WLTP 5.7 L
Емисија СО2 WLTP 130 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 8 год
Сериска опременост
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - автоматски
 • Кожа на волан
 • Мултифункциски волан
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Препознавање замор
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Централна брава со далечинска команда