Fiat Tipo 1.5 DCT Hybrid RED

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1469 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 96 kW (130 КС) при 5250/min
Вртежен момент 240 Nm при 1500 min-1
Должина 4368 mm
Ширина 1792 mm
Висина 1495 mm
Растојание меѓу оски 2638 mm
Круг на вртење 10,9 m
Багажник 440 L
Тежина на празно возило 1425 kg
Дозволена тежина 1850 kg
Носивост 425 kg
Приколка со сопирачки 1200 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/55R17
Забрзување 0-100 km/h 8,8 s
Највисока брзина 207 km/h
Потрошувачка во град WLTP 6,3 L
Потрошувачка на пат WLTP 4,9 L
Потрошувачка просек WLTP 5,4 L
Емисија СО2 WLTP 122 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 8 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Дигитални инструменти
 • Задна камера
 • Затемнети задни стакла
 • Клима уред - автоматски
 • Кожа на волан
 • Кровни шини
 • ЛЕД задни светла
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Патен компјутер
 • Патосници
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање замор
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат – приспособлив
 • Централна брава со далечинска команда