Fiat Panda 1.2 Easy

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 5 ст.
Работна зафатнина 1248 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 51 kW (69 КС) / 5500
Вртежен момент 102 Nm при 3000 min-1
Должина 3653 mm
Ширина 1643 mm
Висина 1551 mm
Растојание меѓу оски 2300 mm
Круг на вртење 9.3 m
Багажник 225 L
Багажник max 870 L
Тежина на празно возило 1055 kg
Дозволена тежина 1420 kg
Носивост 365 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Мини (пр Aygo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 175/65R14
Забрзување 0-100 km/h 14.8 s
Највисока брзина 164 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.3 L
Потрошувачка просек NEDC 5.2 L
Емисија СО2 WLTP 120 g
Резервоар 37L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 8 год
Сериска опременост
  • Воздушни перници за возач и совозач
  • Воздушни перници за глава - напред и назад
  • Клима уред - мануелен
  • Прозорци – електрика - напред
  • Радио
  • Централна брава со далечинска команда